Milan Jurčík – náš šéf mäsovýroby

Milan Jurčík - náš šéf mäsovýroby

Na kvalitu všetkých produktov prispieva okrem ostatných faktorov a procesov aj samotné spracovanie konečného produktu. Pri spracovaní mäsa je obzvlášť dôležitá jedna z posledných fáz – rozrábka mäsa, za ktorú je zodpovedný mäsiar.

V našom prípade sme mali to šťastie, že sme našli odborníka a nadšenca pre svoju prácu v jednom. Je ním Milan – jeho vášeň pre prácu s mäsom už mnohí zažili. Mäso je pre neho skutočne niečo, o čo sa treba veľmi dobre postarať. Ako on sám hovorí nikdy by to tej kravičke či býkovi neurobil, že by ich mäso „odflákol“. Veď boli preto na svete, aby nám vo finále priniesli úžitok. Okrem dozrievania a rozrábky je Milan veľkým odborníkom na mäsové výrobky z bravčového mäsa. Kto raz ochutná jeho klobásky, či údené mäsko z bravčoviny, iné už nechce.

Milanov sen byť mäsiarom bol veľmi silný. Už v období keď pôsobil ako mestský policajt, miešal klobásky vo svojej malej, po domácky vyrobenej mäsovýrobe a vždy rád chodil pomáhať ku dedinským zabíjačkám. Dnes už zvládne zabíjačky sám a je veľmi žiadaným mäsiarom. Mnohí ho poznajú ako majiteľa mäsiarstva v Čadci, kde pôsobil do konca roka 2017. Milan bol jedným z tých lokálnych mäsiarov, ktorí svoju vášeň a lásku dokázali preniesť aj smerom k svojim zákazníkom. Toto mäsiarstvo bola však len prechodná zástavka a dnes pôsobí ako odborník v oblasti dozrievania hovädzieho mäsa. Vyhľadáva tiež dodávateľov kvalitnej ekologickej bravčoviny, predovšetkým mangalíc. Spracovanie mäsa z mangalíc je ďalší krok, ktorého neoddeliteľnou súčasťou je náš Milan.

Milan je otvorený novým možnostiam v oblasti mäsovýroby. Nie je skostnatený mäsiar, ktorý si nedá poradiť alebo neprijíma nové názory, či skúsenosti. Neustále sa vzdeláva a sleduje svetové trendy v oblasti spracovania mäsa. Práve Milan bol z prvých, ktorý bol zaškolený španielskou odborníčkou na špeciálnu rozrábku hovädzieho mäsa začiatkom roku 2017. Preto aj úspešne spolupracuje a necháva si poradiť od šéfkuchára Petra Ďurča. Milan je priateľský a húževnatý človek. Keď sa však ponorí do práce s mäsom, čas absolútne nesleduje, nedá sa vyrušovať mobilom ani nikým iným. Preto sa nemožno na neho hnevať keď niekde mešká alebo nedvíha telefón 🙂

Close Menu